facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 21-22

Stjärnspäckat, vänskaper, kärlek, hämnd och konkurrens – en ny torsdagspremiär i Viddlas filmvärld.

Charly Mattei är en före detta torped som numera lever ett stillsamt liv med sin familj. En morgon lämnar en barndomskompis honom ensam i ett garage med 22 kulor i kroppen, varpå Charly söker sin hämnd efter att ha överlevt. 22 bullets är en fransk thriller om hämnd och maffian i Merseille.

Det isländska dramat Beautiful beings skildrar ett gäng ungdomspojkar vars liv präglas av våld och utanförskap. Den fjortonåriga Balli som utsätts för mobbning blir vän med tre pojkar som bjuder in honom i kompisgänget, tillsammans upplever de hur vänskap kan övervinna allt.

Bränd utspelar sig i restaurangmiljö där kocken Adam Jones (Bradley Cooper) har gått från att vara framgångsrik till att bli en drogmissbrukare. Adam beslutar sig för att förändra sitt liv och återvänder till London för att arbeta på en restaurang där målet är att få tre Michelin-stjärnor.

I den danska filmen I blodet får vi följa fyra studenter i 20-års åldern som flyttar ihop i en lägenhet de köpt gemensamt på Nørrebro i Köpenhamn. Under sommaren lever killarna sorglösa dagar tillsammans i jakten på fester och tjejer. Men även till synes oändliga och bekymmerslösa dagar har sina slut. Filmen erhöll 2017 Bodilprisen för bästa danska film.

I regissören Richard Hoberts dramathriller Kärleksbevis spelar Rolf Lassgård och Livia Millhagen i rollerna som Thomas och Marie, ett par som ska skiljas och som träffas en sista dag för att röja och tömma i sommarhuset på Österlen inför en försäljning. När plötsligt en ung och svartsjuk kvinna dyker upp, ställs allt i deras liv på ända.

Penélope Cruz och Antonio Banderas möts i Official competition. Filmregissören Lola (Cruz) försöker tämja två skådespelarlegender som är rivaliserande konkurrenter. En firad Hollywoodstjärna (Banderas) är van vid att allt ljus faller på honom, men den radikale teaterskådespelaren (Oscar Martinez) brinner för allt som är sant och äkta.

While we’re young handlar om ett 40-årskrisande par i New York som har insett att de kanske aldrig kommer få barn. När de lär känna ett yngre hipsterpar blir de inspirerade av deras livslust och spontanitet och överger sina jämnåriga vänner. Är det så enkelt att hitta tillbaka till ungdomen? While we’re young är en stjärnspäckad film med Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver och Amanda Seyfried i rollerna.

Publicerad: 2023-05-24   Senast uppdaterad: 2023-05-25


Feedback