facebook
Article image

Alla hjärtans dag-filmer

Fira kärleken med en fin film. Redaktionen har samlat sina tips.

Denna vecka är det alla hjärtans dag och därför vill vi på Viddlaredaktionen lyfta fram några av favoriter bland filmer på kärlekstemat.

När Harry mötte Sally 
Huvudpersonerna träffas på väg från Chicago till New York och blir goda vänner. De söker båda efter kärleken på olika håll, men vänskapen till varandra är det enda som består genom åren.

Breathe
När 28-årige Robin (Andrew Garfield) plötsligt blir förlamad från halsen och ner av polio förändras livet drastiskt för honom och hans fru Diana (Claire Foy). Året är 1958, och behandlingsmöjligheterna är begränsade. 

A Hidden Life
Detta är en Guldpalmsnominerad film baserad på en sann historia. Bonden Franz Jägerstätter lever i de österrikiska Alperna tillsammans med sin familj. När andra världskriget bryter ut kallas männen i byn in, en efter en, för att strida för Hitler.

Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap
Romantiskt drama av Mike Newell som regisserade Fyra bröllop och en begravning. London 1946. Succéförfattaren Juliet (Lily James) får ett brev från Dawsey, medlem i en mystisk bokklubb på den tidigare naziockuperade ön Guernsey. Juliets förläggare tycker att hon ska köpa en tjusig våning för pengarna hon tjänat och förmögne amerikanske pojkvännen Mark (Glen Powell) har just friat, men själv längtar hon efter något mer. 

Midnatt i Paris
Woody Allens film är en romantisk komedi som utspelar sig i Paris. Gil och hans fästmö Inez har följt med Inez föräldrar dit. Det står snart klart att de alla har olika förhoppningar på resan. Inez är mest intresserad av att shoppa och roa sig.

Before Midnight
Detta är Richard Linklaters tredje film i den romantiska trilogin som började med Bara en natt (1995) och Bara en dag (2004). Även denna gång ser vi Julie Delpy och Ethan Hawke i huvudrollerna. När vi åter möter det älskande paret har de hunnit bli två lite slitna 40-plussare som befinner sig på semester i Grekland tillsammans med tvillingdöttrarna. 


 

Publicerad: 2023-02-13   Senast uppdaterad: 2023-02-13


Feedback