facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 47-48

Viddlas nya filmer för hela familjen lagom till adventsmyset!

Leva på Hoppet skildrar hur en kärleksrelation kan påverkas av vetskapen om att en av dem snart kommer att dö. Dagen innan julafton får Anja det livsomvälvande beskedet att hon bara har tre månader kvar att leva till följd av en cancerdiagnos. Under juldagarna får Anja nya perspektiv på både relationen till sin man Tomas och resten av sin tillvaro.

Hopper och jakten på mörkrets hamster är ett animerat familjeäventyr där vi får följa Hopper som är en korsning av en kyckling och en hare. Hopper har alltid drömt om att bli en stor äventyrare, och när kungen hotas av sin onda bror som vill ta över tronen känner han att det är dags att utföra hjältedåd. Han får lära sig att det kan vara en tillgång för en hjälte att vara alldeles unik.

Den franska dramakomedin Paris 13:e arrondissement utspelar sig i stadsdelen Les Olympiades i Paris och handlar om några unga människors sökande efter kärlek, vänskap och bekräftelse. Det är Émilie som träffar den nyinflyttade Camille som i sin tur attraheras av Nora som själv lockas av den mystiska Amber.

En av världens strängaste anti-abortlagar råder i El-Salvador där även missfall rubriceras som mord. Detta drabbade Teodora Vasquez som efter att ha fallit ihop på jobbet när hon var gravid i nionde månaden anklagades för att ha dödat sitt barn, och dömdes till ett trettioårigt fängelsestraff. Dokumentären The seventeen (även Fly so far) följer Teodora och hennes sjutton medsystrar i fängelset i deras kamp för att återfå friheten.

När kaninen Kalle ska fira sin efterlängtade 5-årsdag blir det inte alls som han har tänkt sig. Hans lillasyster blir sjuk och det är ingen som kan fira Kalles födelsedag. I ren protest rymmer han till sin mormor. Hon bor alldeles i närheten, men för att komma till henne måste Kalle först passera en liten mörk skog. Kalles födelsedagsäventyr är en riktigt mysig familjefilm av regissören Michael Ekblad. 

Författaren Marianne Winckler (Juliette Binoche) från Paris börjar arbeta som städerska i norra delen av Frankrike för att göra research till sin kommande bok. I sin nya roll lär hon känna nya människor och får genom dem lära sig mer om hur det är att leva i ekonomisk otrygghet och utanförskap. Marianne får också uppleva den starka gemenskapen och solidariteten i sitt nya sammanhang och tillsammans med sina nyfunna vänner. Mellan två världar är Emmanuel Carrères andra film som regissör. 

Publicerad: 2022-11-24   Senast uppdaterad: 2022-11-24


Feedback