facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 25-26

Ladda upp inför midsommar med sex nya intressanta Viddlafilmer.

Ett företag i Berlin har designat en humanoid som ska vara en riktig drömpartner. För att säkra finansiering till sin egen forskning ställer Alma upp i ett experiment och lever tillsammans med roboten Tom under tre veckor. Kommer han att göra henne lycklig? Den romantiska komedin Drömmannen valdes ut som det tyska bidraget att tävla i kategorin bästa internationella långfilm vid Oscarsgalan 2021.

Den kritikerrosade, prisbelönade och Oscarsnominerade filmen Betty Blue - 37,2 grader på morgonen från 1986, regisserades av den franske regissören Jean-Jacques Beineix och bygger på en roman av Philippe Djian. Vid den franska kusten arbetar hantverkaren Zorg som har författardrömmar. En dag träder den vackra och vilda Betty Blue in i hans liv.

I filmen I väntan på frihet startar en skådespelare en teatergrupp på ett fängelse. Något som för honom är ett drömprojekt. Pjäsen hon sätter upp är I väntan på Godot och när uppsättningen gör succé får gruppen tillåtelse att ta ut pjäsen på turné utanför fängelsets murar.

This is Joan Collins är en dokumentär där en av de sista levande skådespelerskorna från Hollywoods guldålder, berättar om sin svindlande karriär. Dynastin-stjärnan går igenom sitt värv och delar med sig av sina personliga arkiv i en berättelse om ett extraordinärt liv i rampljusets glitter och glamour.
 

Isolation är en kollektiv dokumentär där fem etablerade regissörer från fem olika europeiska länder ger varsitt unika perspektiv på det omvälvande året 2020. Michele Placido, Jaco van Dormael, Julia von Heinz, Michael Winterbottom och Olivier Guerpillon utforskar i var sin kortfilm de dramatiska effekterna av pandemin och pandemiåtgärderna på människornas liv runt om i Europa.

I den varma verklighetsskildringen Catwalk får vi följa funktionsnedsatta Emma Örtlund när hennes dröm om att gå på catwalken i New York uppfylls. Tillsammans med skådespelare från Glada Hudik-teatern och grundaren Pär Johansson ger de sig ut på en spännande och omtumlande resa för att förverkliga hennes önskan om att stå i rampljuset.

Publicerad: 2022-06-23   Senast uppdaterad: 2022-06-23


Feedback