facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 23-24

Nya filmer inför helgen!

I den animerade filmen Prinsessa på rymmen får vi träffa prinsessan Barbara som i hemlighet har förälskat sig i den stilige prinsen Edward. När posttjänstemannen Weasel kräver av kungen att få gifta sig med henne rymmer hon och flyr in i den djupa skogen. Hur ska ordningen återställas i kungariket, för allas bästa?

Dramafilmen Jappeloup bygger på en sann historia och handlar om den franske ryttaren Pierre Durand. I sin strävan efter framgång inom sporten drabbas han av den envise och impulsive hästen Jappeloup, en häst som också har många andra besvärliga egenskaper. Men hoppa kan den!

Del Close var en storhet inom improvisationsscenkonst och ligger bakom många stora artisters framgångar. Den banbrytande komikern har agerat mentor åt storheter som Tina Fey och Bill Murray. I dokumentären For Madmen Only: The Stories of Del Close får vi en inblick i hans ojämförliga inflytande.

Före detta boxaren Kaylee ger sig motvilligt in i en traffickingverksamhet för att försöka följa spåren av sin försvunna lillasyster. Hennes enda sätt att hitta den ansvariga och få sina svar är att kämpa sig till toppen av den kriminella verksamhetens näringskedja, och vägen dit är hård, vidrig och brutal. Den amerikanska boxningsvärldsmästaren Kali Reis spelar huvudrollen i thrillern Catch the fair one.

Den nyblivne pappan Jesmark tvingas in i den maltesiska fiskeindustrins undre värld för att få livet att gå runt. När han bryter med det traditionella fisket han växt upp i hamnar han i en samvetskonflikt. Luzzu handlar om förlusten av identitet kopplat till tradition, men är också en film som ger möjlighet till reflektion över klimatförändringarnas konsekvenser.

Filmen Book of Love: Henry Coppers nya bok är ett fiasko, och Henry är själv förkrossad av försäljningssiffrorna. Så när han får veta att den har gjort succé i Mexico åker han dit för en turné. Där inser han att översättaren har skrivit om hans roman till en erotisk bok.

Publicerad: 2022-06-08   Senast uppdaterad: 2022-06-08


Feedback