facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 49

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur Viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

Häxor, läxor och dödliga lektioner (1988)

Veronica har tröttnat på Heather, Heather och Heather – skolans skönhetsdrottningar som gör precis som de vill och förvandlar alla andras liv till en mardröm. För att rubba på maktbalansen börjar Veronica smida på en ondskefull plan tillsammans med sin pojkvän.

I huvudrollen som Veronica ser vi Winona Ryder som på senare år varit mycket i ropet med Stranger Things.

The Wife (2017)

Hustrun till en hyllad författare vill inte längre stå i skuggan av sin man. I 40 år har hon satt sig själv och sin författartalang åt sidan för hans skull och i samband med en resa till Stockholm, där mannen ska ta emot Nobelpriset i litteratur, är bägaren på väg att rinna över för henne. En konfrontation mellan dem är därmed oundviklig.

Filmen är regisserad av Björn Runge, med tunga namn som Glenn Close och Jonathan Pryce i huvudrollerna. Close nominerades för en Oscar för sin prestation i filmen.

Paddington 2 (2017)

Björnen Paddington lever nu lyckligt tillsammans med familjen Brown och ger sig ut på jakt efter den en present till faster Lucy som fyller hela 100 år. Paddington hittar den perfekta gåvan, men när den blir stulen måste Paddington och familjen Brown hitta och avslöja boven.

Paddington 2 hade länge 100% i kritikerpoäng på Rotten Tomatoes, vilket gjorde den till filmdatabasens mest omtyckta film någonsin. Dess enda negativ recension skulle däremot peta ner den till 99%, vilket fortfarande är en unik bedrift.

Destroyer (2018)

För 17 år sedan var Erin Bell en entusiastisk polis som fått i uppdrag att infiltrera ett gäng bankrånare. Uppdraget slutar katastrofalt och försätter Erin i en nedåtgående spiral som gör att hon nu är bitter, alkoholiserad och avskydd av både sin dotter och sina kollegor. När hennes väg återigen korsas med ledaren för bankrånarna uppenbarar sig en möjlighet till hämnd.

Nicole Kidman belönades med en Golden Globe-nominering för huvudrollen som Erin Bell.

 

 

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

 

Publicerad: 2021-12-10   Senast uppdaterad: 2021-12-10


Feedback