facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 45-46

Äntligen Viddla-torsdag, filmhelgen är räddad!

Ett independent-filmteam från Seattle får veta att deras senaste film inte kommer visas på någon av de största festivalerna. Ultra low är ett metadrama där vi får följa en grupp filmskapare som gör allt för att bryta sig igenom Hollywoods låsta dörrar. Filmen med bland annat Lauren Holly i rollerna har vunnit många priser, bland annat för Best Original Sceenplay på Amsterdam International Filmmaker Festival.

 I filmen Lost in La Mancha får vi följa regissören Terry Gilliam, skådespelaren Johnny Depp och resten av teamet när de jobbar med filmprojektet The man who killed Don Quijote. Efter många års slit med finansiering, försäkringar och jakt efter rätt skådespelare är det äntligen dags för inspelningen. Men dåligt väder, sjuka skådespelare och störtfloder sätter käppar i hjulet för inspelningarna.

Skräckförfattaren Shirley Jackson och hennes make, collegeprofessorn Stanley, bjuder in en av Stanleys protegéer och hans fru att flytta in hos dem. Men vad som skulle ha blivit en intellektuell och kreativ samvaro förvrängs snart till ett socialt spel, misstänkt likt de psykologiska thrillrar som Shirley är berömd för. Shirley är baserad på romanen med samma namn och mottogs väl av recensenterna när den hade premiär.

Charlatan är baserad på den sanna historien om den tjeckiska herbalisten Jan Mikolášek som under tidigt 1900-tal botade miljontals människor. I takt med att Mikolášek blev mer framgångsrik och uppmärksammad för sina förmågor började både den nazistiska och kommunistiska regimen fatta intresse för den okonventionella helaren och han utsattes för stora prövningar.

I actionkomedin Intergalactic adventures of Max Cloud spelar Isabelle Allen tv-spelsfantasten Sarah som bokstavligt talat dras in i sitt favoritspel och hamnar i ett intergalaktiskt fängelse för galaxens allra farligaste skurkar. Det finns bara ett sätt att komma ut därifrån – genom att klara spelet. Till sin hjälp har hon bästa vännen Cowboy som kontrollerar spelet från hennes rum i hemma i Brooklyn.

En familj på en liten gård ute på landet försöker leva som vanligt i skuggan av en den våldsamma statskupp som pågår i landet. Hotet är ständigt närvarande, och en dag dyker några av kuppmakarna upp på gården. Stefan Jarls film Innan vintern kommer är ett drama om krigets konsekvenser.

 

Publicerad: 2021-11-09   Senast uppdaterad: 2021-11-09


Feedback