facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 41-42

Häng med på en resa från det förflutna till framtiden i torsdagens nya filmer!

Mr Nobody med bland annat Jared Leto, Sarah Polley och Diane Kruger har blivit tilldelad flera priser. Året är 2092 och Nemo är 118 år gammal. Han är också den sista dödliga människan på jorden. Hur hade hans liv kunnat se ut om han hade valt andra vägar?

Servants utspelar sig på 1980-talet i Bratislava i Tjeckoslovakien. De två unga männen Michal och Jurai pluggar teologi i hopp om att komma undan den allt hårdare regimen. Men för att göra det ledande kommunistpartiet tillfreds börjar lärarna styra om föreläsningarna.

Truman Capote rönte stora framgångar med sina ikoniska klassiker så som Breakfast at Tiffanys och In cold blood. I dokumentären The Capote Tapes avhandlas såväl författarens litterära gärning som hans spännande privatliv.

Bernadette, gestaltad av Cate Blanchett, lider av fobier och ångest och tillbringar helst sin tillvaro mellan husets fyra väggar tillsammans med sin kärleksfulle make och begåvade dotter. Ett löfte till dottern ställer allt på ända … Where did you go, Bernadette bygger på succéromanen med samma namn.

I den animerade filmen Iced är pingvinligan är redo för nya äventyr i rymden! Pingvinerna Flip och Zooey en ondskefull plan som går ut på att fånga alla varelser i kosmos och förvandla hela planeten Jorden till en djurpark.

Roberto Rossellinis Journey to Italy från 1954 har av många betraktats som hans mästerverk. Här spelar Ingrid Bergman och George Sanders det engelska paret Katherine och Alex Joyce som reser till Neapel för att sälja ett hus de har ärvt. Men resan blir påfrestande med många gräl.

Publicerad: 2021-10-13   Senast uppdaterad: 2021-10-13


Feedback