facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 39-40

Bejaka din helgkänsla med torsdagspremiärens nya filmer

Zoe Hull går sista året i high school och kämpar med sorgen efter mammans bortgång. Då utsätter fyra elever skolan för en attack. De vill göra det till historiens värsta skolskjutning. Men Zoe är snabbtänkt och slår tillbaka för att rädda klasskompisarna i Run, hide, fight .

Watch Out, We're Mad är en tidlösa klassiker med Bud Spencer och Terence Hill i rollerna. Filmen inleds med ett oavgjort lokalt stuntlopp. För att en vinnare ska utses möts de två vinnarna i en korvätartävling. Priset är en häftig bil, men när en gangster förstör den bestämmer sig de två vännerna för att hämnas på bråkstaken.

I Flashback lever Fred Fitzell ett ordnat liv, när ett möte med en man från hans förflutna gör att han börjar se hemska syner. I synerna framträder Cindy, en tjej som försvann när de båda gick på gymnasiet. Fred beger sig djupt ner i sina egna minnen för att ta reda på sanningen. Dåtid, nutid och framtid flätas samman och Fred inser att han själv kan styra hur hans framtida liv ska te sig.

Familjen Jarjeau har varit lantbrukare i generationer. Både far och son arbetar på gården, men sonen är på gränsen till ett sammanbrott. Han har drivor av skulder och pappan gör inte livet lättare. Trots kärleken till fru och barn känner Pierre att han sjunker ner i avgrunden. ”Jorden vi ärvde är sorglig, starkt berörande och smärtsamt realistisk”, skriver Ulrika Köpsén på Filmeye.

Alfred Hitchcocks filmatisering från 1939 av Daphne du Mauriers roman utspelar sig i Cornwall i början av 1800-talet på värdshuset Jamaica Inn. Dit kommer den unga, föräldralösa Mary. Hon inser att värdshuset används som bas för pirater som lockar in fartyg till deras undergång på den klippiga kusten, för att sedan stjäla lasten, och snart börjar Mary frukta för sitt liv i Värdshuset Jamaica.

I sci-fi-thrillern One and the same regisserad av Felipe Cisneros spelar Makena Taylor den unga kvinnan Lola Rose som blir inbjuden till en hemlig anläggning där ett experiment bortom tid och rum pågår. Hon får veta att hon i ett tidigare liv varit tonårspojken Robbie, som mördades, och hon ger sig nu ut på jakt efter mördaren och rättvisa.

Publicerad: 2021-09-28   Senast uppdaterad: 2021-09-28


Feedback