facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 21-22

Maj månad avslutas med flera riktigt bra filmer

När de danska poliserna Jens och Mike är på patrull genom ett utsatt område utanför Köpenhamn bryter ett upplopp ut. En ung man avlider efter ett polisingripande och konflikten mellan poliserna och de unga är sedan ett faktum i den prisade danska filmen Shorta.

I Shaun of the dead möter vi Shaun som är en kille som gillar det enkla i livet. När flickvännen gör slut svämmar staden över av döda människor och Shaun och hans vänner ger sig ut för att rädda sina anhöriga från att bli mat åt zombierna.

Uglydolls handlar om att vara annorlunda och att bli älskad för den man verkligen är. Moxy är en docka som sorteras bort av fabriken, men drömmer om att få komma till en familj med barn precis som de andra dockorna.

They call me Trinity är en westernfilm från 1970. Trinity kommer till en stad där hans bror är sheriff. Men brodern är egentligen en rånare som dödade den riktige sheriffen och tog hans plats.

Den ambitiösa medelklasstjejen Sally (Keira Knightly) inser att attityden hos männen i hennes omgivning sätter käppar i hjulet för karriären i Misbehaviour. När hon träffar rebelliska Jo, förenas två skarpsinniga kvinnor med olika bakgrund och temperament i kampen för att exponera skönhetstävlingars föråldrade kvinnosyn.

Hans Meyer öppnar dörren till sin lyxsvit. Han har bara minuter kvar att leva. Utanför står en äldre okänd man som avlossar tre skott och sedan erkänner dådet. Den unge och oerfarne advokaten Caspar Leinen blir anvisad att försvara mördaren. Han inser dock för sent att han känner offret alltför väl. Fallet Collini bygger på Ferdinand von Schirach storsäljande roman med samma namn.

Publicerad: 2021-05-26   Senast uppdaterad: 2021-05-26


Feedback