facebook
Article image

#Fredagsfilmer v. 17

Fredagens filmtips i samarbete med Filmtopp

Filmtopps redaktion presenterar handplockade titlar som de väljer ut ur viddlas utbud. De har därmed letat upp guldkornen åt dig – dessa filmer är perfekta för helgmyset och är garanterat sevärda.

The Gentlemen (2019)
En amerikan som bor i London bestämmer sig för att sälja av sitt marijuanaimperium, vilket är starten på ett händelseförlopp fullproppat med oväntade vändningar, svek, svindleri och utpressningar. I den stjärnspäckade filmen ser vi välbekanta ansikten som Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Henry Golding och Hugh Grant, för att bara nämna några.

Remember (2015)
I hopp om att utkräva hämnd, ger sig en dement överlevare från Auschwitzs koncentrationsläger ut för att leta rätt på personen som han tror är ansvarig för hans familjs död. Till sin hjälp har han ytterligare en överlevare och ett handskrivet brev.

Låt den rätte komma in (2008)
En utstött 12-årig pojkes vardag förändras drastiskt när en ny grannflicka flyttar in i lägenheten bredvid. Den underliga flickan bär på en djup hemlighet, och för pojken blir hon vägen till både hämnd och till kärlek. Tomas Alfredsons film fick ett internationellt erkännande efter sin premiär och räknas av många som en av 2000-talets bästa svenska filmer.

Hell or High Water (2016)
Två bröder, den ena en frånskild pappa och den andre en före detta fånge, bestämmer sig att börja råna banker i ett desperat försök att rädda deras familjeägda ranch. Chris Pine och Ben Foster är lysande som bröderna Howard i filmen, och Jeff Bridges nominerades till en Oscar för sin biroll i denna moderna västernfilm. Även manuset till filmen belönades med en Oscarsnominering.

Spana gärna in Filmtopp.se för fler filmtips.

Publicerad: 2021-04-30   Senast uppdaterad: 2021-04-30


Feedback