facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 13-14

Vi firar in påsken med nya Viddlafilmer!

I hyllade isländska dramakomedin Mjölkkriget startar mjölkbonden Inga krig mot kooperativet som med maffialika metoder styr det lilla samhället där hon bor. Mjölkpriserna har pressats till omöjliga nivåer och Inga försöker få de andra i byn att ansluta sig till hennes kamp.

För de yngre i familjen har vi Loket Thomas som länge drömt om att se världen men inte vågat ta steget förrän han träffar den busiga rallybilen Ace i den animerade långfilmen Thomas & vännerna - Stor värld! Stora äventyr!

I actionfilmen Final target börjar lönnmördaren Ava ifrågasätta motiven bakom sina uppdrag, något som får organisationen hon arbetar för att vända sig emot henne. Plötsligt är det hon som är måltavlan och hon tvingas göra allt för att eliminera hotet mot sig själv och sin familj.

Under en reportageresa till Mississippi under det tidiga 1900-talet upptäcker journalisten Cam att ryktena om cirkusen han fått i uppdrag att skriva om inte är överdrivna. I en tank hittar han och hans yngre släkting Elle en livs levande sjöjungfru i filmen The little mermaid.

Älvornas värld är full av magi, men när drakarna börjar försvinna från kungariket Bayala börjar även magin att bli svagare. När älvprinsessorna hittar ett drakägg förstår de att det måste bege sig till dragberget med ägget för att få magin tillbaka i Bayala - Ett magiskt äventyr.

Pionjären och uppfinnaren Nikolai Tesla kämpar med sitt banbrytande elektriska system medan han irriterar sig på sin uppdragsgivare Thomas Edison och väljer att gå sin egen väg. Ethan Hawke spelar rollen som den egensinniga Tesla i den biografiska filmen med samma namn.

Publicerad: 2021-04-01   Senast uppdaterad: 2021-04-01


Feedback