facebook
Article image

#torsdagspremiär v. 29-30

Från svåra missförhållanden i 1930-talets Sovjetunionen till musikaliska folksagor

Veckans nya viddlafilmer tar oss från Stalins maktmissbruk i Sovjetunionen till den musikaliska folksagan om en prinsessa som måste rädda sin prins. Hitta din favorit bland veckans titlar!

När en brittisk journalist lyckas ta sig in i 1930-talets Sovjetunionen för att skildra den modernisering och förbättring som påstås genomsyra landet upptäcker han istället hur Stalins trupper utarmar landsbygden på mat och lämnar folket att svälta i verklighetsbaserade dramat Mr. Jones.

Prins Hatt under Jorden är en musikalisk tolkning av folksagan där en prinsessa tvingas ut från sin skyddade tillvaro i slottet för att ge sig ut på utmanande äventyr och rädda sin prins från en förtrollning.

En oskyldigt anklagad judisk man blir en bricka i ett större maktspel i Roman Polanskis version av Dreyfussaffären. En officer och spion skildrar Frankrikes mest kända rättsskandal.

Brandmännen i Pontypandy stöter på nya utmaningar när en orkan rullar in över byn samtidigt som de har både en ny brandstation och nya kollegor att vänja sig vid i barnfilmen Brandman Sam - stormens hjältar.

Innan andra världskrigets utbrott lever polacker, ukrainare och judar sida vid sida på den östpolska landsbygden, men snart vänder krigets motsättningar grannar mot varandra. Mitt i detta finns 17-åriga Zoisa, vars liv vänds upp och ner i den råa verkligheten som följer i krigets fotspår i polska dramat Ondskans tid.

Vi har vår egen sång är dokumentärfilmen om Alternativfestivalen, en protestmanifestation mot kommersialiseringen av schlagermusik i samband med att Sverige arrangerade Eurovision Song Contest 1975.

Publicerad: 2020-07-15   Senast uppdaterad: 2020-07-15


Feedback