facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 1-2

Nytt år, nya möjligheter och nya planer. Dock hoppas vi att ni har tid för några loja dagar som kan fyllas med film, film och lite mer film! Skulle fräckt vilja påstå att film förlänger livet, och det är väl en bra start på det nya året om något? Nedan kan du läsa lite om veckans raketer!

I kultklassikerna Nosferatu ska fastighetsmäklaren Jonathan Harke förmedla ett husköp till Greve Dracula (Klaus Kinski) och beger sig intet ont anande till dennes slott i Transsylvanien. Vilket som du vet, blir ett ödesdigert möte!

Flykten från DDR är ett drama som baseras på sanna händelser. Familjerna Strelzyk och Wetzel lever i 70-talets DDR och har det ganska bra ställt, men ofriheten tär på dem. De bestämmer sig för att fly till väst i en hemmagjord luftballong.

Thomas, Louise och deras tioåriga son Lucas åker på en härlig resa till Teneriffa. Men resan får ett fruktansvärt slut när Lucas försvinner. Fem år senare åker ett trasigt och sorgset par tillbaka till platsen där deras barn försvann för att söka svar. Se det drabbande dramat Till vi faller för att se hur det går.

I dokumentären A Dog Called Money möter vi kompositören och sångerskan PJ Harvey, som har underhållit oss med sin nyskapande musik i decennier. Med den här dokumentären får vi följa henne i skapandet av sitt Grammy-nominerade album The Hope Six Demolition Project.

Woman at war är ett hyllat isländskt drama där vi följer den ensamstående körledaren och ekoterroristen Halla på hennes absolut största aktion!

Planeten Solaris är den enda kända vattentäckta planeten man vet om och en rymdstation har cirkulerat runt planeten i över hundra år. Plötsligt tappar man kontakten med stationen och någon måste ta sig dit för att se vad som har hänt. Regissören Andrei Tarkovskys sci-fi drama Solaris blev en flerfaldig vinnare på Cannes Filmfestival 1972.

Välkommen tillbaka kära viddlare! 2020, nu kör vi!

Publicerad: 2020-01-02   Senast uppdaterad: 2020-01-02


Feedback