facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 31

Förutom ett svalkande dopp i havet, sjön eller poolen kan även veckans filmsläpp fungera uppiggande i värmen!

Vi föreslår att du börjar med A bigger splash. Här möter vi rockstjärnan Marianne (Tilda Swinton) och hennes pojkvän Paul som vilar upp sig på den soldränkta ön Pantelleria, då de plötsligt får oväntat besök av Mariannes ex-man och hans dotter, och lugnet är som bortblåst.

Efter denna heta start rekommenderar vi en riktig kalldusch. I skräckfilmen Cold skin ska en ung väderobservatör arbeta på en avlägsen ö i Antarktis, men vad döljer sig egentligen i det stora kalla havet?

När vi ändå är inne på spänning har vi en ny film med barnens favorit, brandmannen Sam. Och den här gången får han det hett om öronen, detta då hela Pontypandy blir rymdspanartokiga, men är det verkligen rymdskepp som syns? Det får du reda på i Brandman Sam – varning för rymdisar.

Regissören Matteo Garrone hittade den nya skådespelaren Marcello Fonte på en teaterverksamhet för ex-kriminella. Fonte gjorde så bra ifrån sig i Garrones hyllade film Dogman att han fick ta emot priset för bästa manliga skådespelare på Cannes Filmfestival för sin prestation.

Nu gissar vi att du har ett härligt och avslappnat filmhumör och rekommenderar vidare två filmer där vi får följa kvinnor i situationer där de kämpar för lycka och framgång. I den prisbelönta Chelas arv, tvingas Chela lämna sin trygga tillvaro efter att hennes partner hamnat i fängelse. Hon träffar den unga och levande Angy, som lyckas få den mycket blyga och tillbakadragna Chela att börja leva.

I filmen Violette får vi ta del av författarna Violette Leduc och Simone de Beauvoirs livslånga vänskap.

Så där, nu har du flera nya filmer att roa dig med, allt medan värmeböljan har ett fortsatt grepp om vårt land. Enjoy!

Publicerad: 2019-07-30   Senast uppdaterad: 2019-07-30


Feedback