facebook
Article image

#Torsdagspremiär v. 21

Flera prisbelönta filmer bland Viddlas nytillskott den här veckan

I den hyllade filmen Tigers are not afraid tvingas unga Estrella överleva ensam på de våldsamma mexikanska gatorna när hennes mamma rövas bort av den lokala knarkligan.

Den koreanska filmen Bränd nominerades till Guldpalmen på Filmfestivalen i Cannes och handlar om ett triangeldrama mellan en skådespelerska, en arbetslös författare och en förmögen man där en mörk hemlighet riskerar att förändra allt.

Efter att Abby träffas hårt i huvudet av en baseboll börjar hon se annorlunda på sitt vardagliga familjeliv. Uttråkad söker hon spänning genom att börja arbeta som eskort åt andra kvinnor. Filmen Concussion belönades med pris på Berlins internationella filmfestival 2013 och var även nominerad till en Bronshäst på Stockholms filmfestival.

Dokumentärfilmen Gurrumul följer en blind australisk musiker med rötterna i ursprungsbefolkningen. Under världsomspännande resor har han nått ut till en stor publik och spelat för bland andra Drottning Elizabeth II och Barack Obama.

I Medan vi dansar lever ett förälskat par på olika kontinenter under ett år. Alexandra har fått möjligheten att satsa på sin konst i Los Angeles medan Sergei är kvar i deras hem i Barcelona. Trots att de håller kontakten med videosamtal börjar snart distansen att tära på deras relation i detta intima och innerliga drama.

Den animerade familjefilmen Stora stygga räven berättar tre olika berättelser om livet på en bondgård och skapades av regissören från den Oscarsnominerade filmen Victor och Josephine.  

Publicerad: 2019-05-23   Senast uppdaterad: 2019-05-23


Feedback