Article image

#torsdagspremiär v. 6

Från livvakter och agenter till 98-åriga Volleybollspelare bland veckans nya Viddlafilmer

När en vit kvinna och en svart man träffas och blir förälskade i A United Kingdom, utmanar de etablissemanget och lagen som säger att de inte får vara gifta på grund av apartheid. Deras kamp för att få leva tillsammans är baserad på en sann historia.

I The Hitman's Bodyguard uppstår en ohelig allians när en livvakt tvingas skydda sin forne fiende, en torped, för att kunna störta en brutal diktator.

Atomic Blonde handlar om en MI6-agent, spelad av Charlize Theron, som inte drar sig för att använda både våld och förförelse för att ro i land sitt uppdrag i 1980-talets Berlin.

Ett glatt gäng norska äldre damer håller sin vänskap levande genom att spela Volleyboll i dokumentären Optimisterna. De har tränat i 40 år, och nu ska de mäta sina krafter mot svenska Krutgubbarna i en match.

Luc Bessons Valerian and the City of a Thousand planets är en rymdopera där universums alla varelser samlats på den enorma rymdstationen Alpha. Genom fredlig samexistens har staden blivit ett nav för kultur- och informationsutbyte, men nu hotar en okänd kraft att förstöra allt.

Pedro Almodóvars The skin I live in är en berättelse om en kirurg som blir besatt av att skapa en starkare hud efter att hans fru dött i en bilolycka.  

I Flickan mamman och demonerna målar Susanne Osten upp en värld där en flicka dras in i sin mors psykoser och genom sin fantasi hittar en väg att bekämpa moderns demoner.


Feedback