facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 17-18

Vinprovning, robotar och filmklassiker bland veckans nya filmer i Viddla!

Hemlösa och osynliga, utanför samhället och under radarn, kämpar tvillingarna Syster och Bror för att överleva. När de får ett erbjudande om ett jobb att transportera varor från en punkt till en annan, ser de en möjlighet att kanske komma ur den hårda tillvaron. Men det verkar för enkelt.

I den romantiska dramakomedin La Dégustation får vi träffa Jacques och Hortense som möts under en vinprovning. Den frånskilde Jacques är vinhandlare under konkurshot, och Hortense är hopplöst singel, sökande efter kärleken. Kanske kan de vara något för varandra, eller vänds allting bara upp och ner?

Robots visar hur livet kan förändras om det går att göra en robotkopia av sig själv. Det är år 2032, Elaine och Charles kopior används för att lura in personer i relationer. När robotarna rymmer måste de hitta dem innan deras bedrägerier upptäcks.

De flögo österut skildrar andra världskriget utifrån Storbritanniens perspektiv. Det brittiska flygvapnets mål är att förstöra tre stora dammar i Tyskland. Till en början verkar det omöjligt, tills en vetenskapsman uppfinner ett vapen som kan få dem att lyckas.

Klassikern Flykten från New York utspelar sig under 1997 där Manhattan har gjorts om till ett fängelse. När USA:s president kraschlandar i fängelset verkar det inte finnas något sätt för honom att ta sig ut. Den enda utvägen tycks vara med hjälp av bankrånaren Snake Plissken.

Yakari: djurens bästa vän måste Yakari ge sig ut på ett äventyr för att hitta vildhästen Lilla Åskan. Under resan går Yakari vilse, men när han träffar Stora Örn får han kraften att kunna prata med djur. Kommer Yakari lyckas hitta Lilla Åskan? 

Publicerad: 2024-04-25   Senast uppdaterad: 2024-04-25


Feedback