facebook
Article image

Torsdagspremiär v. 13-14

Inled påskhelgen med någon av våra sex nya Viddlafilmer.

Iqbal åker med familjen till Indien när moster Fatwa blivit utvald till väktare av den indiska juvelen. Men juvelen blir stulen och Iqbals pappa anklagad för stölden. Hur ska Iqbal lösa det här? Den danska filmen Iqbal & den indiska juvelen är baserad på Manu Sareens böcker om Iqbal.

Häng med de små, gröna, behornade Stinkisarna när de kommer till den idylliska byn Stankeborg flygande på en drake i sökandet efter ett nytt hem. Stinkisarna äter sopor, och det finns det gott om i Stankeborg, vilket också är ett problem för byborna. Hur ska det gå med deras nya hem, när borgmästaren vill få bort soptippen? Se det i filmen Stinkisarna.

I sci fi-filmen Vesper har jordens ekosystem kollapsat och 13-åriga Vesper kämpar för sin och sin sjuke pappas överlevnad. Hon möter en mystisk kvinna som har en hemlighet som kan förändra deras framtid. Vesper ger sig av på en resa till en plats där oligarker styr och fattiga säljer sitt eget blod för att få fördelar.

I Coma hålls en tonåring utan namn isolerad på sitt rum. All hennes kontakt med vänner sker över nätet och hon får nyheter från en mystisk Youtuber som kallar sig Patricia Coma. Med Youtubern som vägvisare kastar sig tonåringen in i onlinespelet  Le Révélateur där målet är att visa upp att en fri vilja endast är en illusion.

Tyst vittne har lyfts fram som en av 90-talets främsta thrillers där handlingen kretsar kring en make up-artist som arbetar med en skräckfilm. När hon blir inlåst i en filmstudio bevittnar hon ett mord och måste kämpa för att fly från mördaren. Till Billys nackdel är hon stum och kan inte ropa på hjälp. 

Satoka och hennes man bestämmer sig för att adoptera en pojke. Efter en lycklig tid som familj ringer en kvinna och kräver att få tillbaka sitt barn, då det visar sig att det kanske inte var av fri vilja hon lämnade bort sitt barn. Sanna mödrar var Japans Oscarsbidrag 2021.

Publicerad: 2024-03-28   Senast uppdaterad: 2024-03-28


Feedback